Bikes 4 You

Weerdingerstraat 48 - Emmen
(0591) 514691 | info@bikes4you.nl

Ambulancedienst Emmen

In samenwerking met het UMCG hebben wij voor de ambulancepost Emmen 4 bikes ontwikkeld, zodat het personeel snel kan handelen bij evenementen als bijvoorbeeld het Full Colour Festival, De Gouden Pijl en C'est la Vie. Maar het is ook heel goed mogelijk dat de fiets wordt ingeschakeld om hulp te bieden in het Dierenpark Emmen of op de vrijdag warenmarkt met die smalle looppaden.

Veel binnensteden zijn voor hulpverleners steeds moeilijker te bereiken. Winkelend publiek op straat en allerhande obstakels als paaltjes en marktkramen zorgen voor onnodig tijdverlies. En dat terwijl elke seconde telt als acute hulp moet worden aangeboden.

Knalgele fietsen:

De 4 direct herkenbare knalgele fietsen met eigen cijfercode zitten propvol hulpmiddelen waarmee ze direct aan de slag kunnen in afwachting van de ambulance.  Ze rijden altijd in groepen van twee en ze staan voortdurend in contact met de meldkamer.

Spoedeisende hulp:

Een ambu bike is beslist geen rijdende verbanddoos. Je moet het zien als een mobiele afdeling spoedeisende hulp. Ze kunnen onder meer een infuus aanleggen, medicatie toedienen en defibrilleren. Nee, het is niet mogelijk om patienten naar het ziekenhuis te vervoeren. Als het noodzakelijk is, dan moet alsnog een ambulance worden ingeschakeld. Verder is ook besloten om ook geen zwaailicht en sirene te gebruiken. Daar schrikken omstanders van, ze raken in paniek en rennen alle kanten op.

Goed manouvreren:

Verder moeten ze goed kunnen manouvreren tussen de mensenmenigte door. En moeten dan ook van te voren goed kunnen anticiperen. De vier rijders van de ambufietsen zijn doorgewinterde fietsers die in hun vrije tijd jaarlijks heel wat kilometers afleggen.

Specialized Specialized Craft

Webworks by TLN Webdesign

Handelsregister: 014654586