Bikes 4 You

Weerdingerstraat 48 - Emmen
(0591) 514691 | info@bikes4you.nl

 

Grensverleggend mountainbiken

Op 17 december overhandigde Gert Hollemans van Bikes4You 19 mountainbikes aan PRO Emmen. Ze zullen gebruikt gaan worden voor sport, voor fietstechniek, voor vorming en schoolkamp. Op PRO Emmen krijgen de leerlingen van de onderbouw een keer in de week een keuzeprogramma aangeboden, waarbij ze uit zowel creatieve als sportieve activiteiten kunnen kiezen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor mountainbiken. Onze school ondersteunt leerlingen in hun doorzettingsvermogen, in het omgaan met conflicten en in het verbeteren van het werken als team. Outdoor activiteiten, zoals mountainbiken, klimmen en samenwerkingsspellen zijn hiervoor uitermate geschikt. Activiteiten in de natuur bieden vele verschillende mogelijkheden om kennis, vaardigheden of waarden op te bouwen. Leerlingen leren hun grenzen kennen op fysiek en mentaal gebied en worden uitgedaagd deze grenzen te verleggen.

Als school ga je natuurlijk niet zomaar over tot aanschaf van een partij mountainbikes, in ons geval bij Bikes4You te Emmen, want wie gaat dan de fietsen schoonmaken en onderhouden?

Daar hebben we een goede oplossing op gevonden!

Fietstechniek binnen PRO-Emmen
Voor het eerst biedt PRO-Emmen nu ook fietstechniek aan als vak met als vakdocent Gideon van Lottum. We hopen onze leerlingen zo meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt. In het praktijklokaal zijn we bezig om een werkplaats te creëren zoals het in werkelijkheid ook is. Er is een balie waar de leerlingen de administratie moeten bijhouden en er zijn vier werkplekken waar aan de fietsen gesleuteld kan worden. Dagelijks worden er veel fietsen van de leerlingen gebracht waar iets aan mankeert. Dit wordt door de leerling die aan de balie staat opgeschreven op een reparatiekaart. Vervolgens word je dan doorverwezen naar de leerlingen in de werkplaats. In de werkplaats worden de tweewielers gemaakt en op de reparatiekaart wordt genoteerd  wat er gemaakt is. Naast de praktijk zit er ook een stuk theorie bij. De theorie is een methode die door Innovam is geadviseerd. Innovam is een branche organisatie voor onder andere tweewielers. Bij de theorie zitten aansluitende praktijklessen waardoor de theorie direct gerealiseerd kan worden in de praktijk. Er wordt voor de leerlingen een bijpassende stage gezocht, zodat ze werkervaring kunnen opdoen. Uiteindelijk kunnen de leerlingen een certificaat halen via Innovam waarmee ze het werkveld in kunnen.

Bikes4You
Wij ondersteunen dit initiatief om leerlingen middels sportieve activiteiten zoals mountainbiken uit te dagen hun grenzen te verleggen van harte. Ook wij houden ons dagelijks bezig met mensen die hun fysieke en mentale grenzen middels fietsen verleggen. Dit op zowel recreatief als wedstrijdniveau, op het gebied van mountainbikes en racefietsen en voor jong en oud. Wij vanuit onze dagelijkse praktijk merken dat mensen die regelmatig fietsen gezonder, energieker en vastberadener zijn hun doelen te bereiken door hun eigen grenzen te verleggen. En waar beter te starten met het stimuleren van deze levenswijze dan bij de jeugd. Ook zijn wij van mening dat een theoretische onderbouwing en een op de praktijk gerichte aanpak de leerlingen kan stimuleren actief te blijven sporten en hun kansen op het verwerven van een plaats op de arbeidsmarkt kan vergroten. We hopen dan ook van harte dat het projekt slaagt en dat wij en onze branchegenoten in de toekomst veel van deze scholieren mogen adviseren op het gebied van materiaalkeuze gedurende het vervolgtraject van hun sportbeoefening of ze mogen begroeten als collega binnen onze branche (foto: Debbie Zuiderveld en Gert Hollemans met 2 leerlingen)

Specialized Specialized Craft

Webworks by TLN Webdesign

Handelsregister: 014654586