Bikes 4 You

Weerdingerstraat 48 - Emmen
(0591) 514691 | info@bikes4you.nl

Fiets moet passen als een maatkostuum. In de herfsteditie van Knooppunt Emmen. Geschreven door Trix Meijer. 

 

bikes4you

Alle hens aan dek bij Bikes4You aan de Weerdingerstraat in Emmen .

EMMEN – Koning Winter regeert en dat is goed te merken bij Bikes4You. De fietsen moeten zelfs even tijdelijk plaats maken voor de schaatsen.

“Nederland is weer helemaal in de ban van de ijspret. De verkoop van schaatsen loopt als een tierelier”, vertelt Gert Hollemans van de speciaalzaak aan de Weerdingerstraat in Emmen. “We bieden een totaalpakket. Naast de verkoop van nieuwe schaatsen, is het mogelijk om (te kleine) schaatsen in te ruilen bij aankoop van nieuwe exemplaren en natuurlijk is het mogelijk om de schaatsen te slijpen. De medewerkers die de schaatsen slijpen draaien momenteel overuren.”

Het is alle hens aan dek in de winkel van Bikes4You. “We zijn al een paar keer naar Friesland gereden om de voorraad schaatsen aan te vullen”, vertelt Gert die in 1997 heeft deelgenomen aan de Elfstedentocht, de Tocht der Tochten. “Wat het slijpen van de schaatsen betreft: wie ‘s morgens vroeg de schaatsen brengt, kan de schaatsen in de namiddag weer ophalen. Het streven is om de klus in ieder geval binnen een dag te klaren.”

Gert verwacht dat de drukte nog wel een tijdje aanhoudt. “Alles heeft natuurlijk te maken met de weersvoorspellingen. Wordt de komende week nog vorst verwacht? Of gaat de temperatuur weer omhoog?”

Artikel geplaatst door Paul Abrahams op 2-02-12 12:44. - Zuidoosthoeker.
 
 

Schaatskoorts in Zuidoost-Drenthe


De temperatuur komt de laatste paar dagen niet meer boven de nul graden. Bij veel mensen komen dan de schaatskriebels weer naar boven. Schaatsen worden weer uit de dozen gehaald en schaatsverenigingen laten hun banen weer onderwater lopen in de hoop dat er snel weer geschaatst kan worden.

Op verschillende ijsbanen was het ijs vandaag dik genoeg om op te kunnen schaatsen. Volgens de meteorologen kan er voorlopig op ondergelopen weilanden en ondiepe sloten geschaatst worden. Of er binnenkort ook nog op de grote plassen een rondje gemaakt kan worden blijft nog even spannend.

Tijd om te kijken hoe het is met de schaatskoorts in Zuidoost-Drenthe.

Verslag: Lysanne Kon en Jimmy Reins 16 januari 2013

Specialized Specialized Craft

Webworks by TLN Webdesign

Handelsregister: 014654586